Vår Historia

 

Tidlös, skandinavisk design

Världen över förknippas Gense med högkvalitativa bestick som gör vår vardag lite vackrare. Företaget har en lång, spännande historia och är idag en av Europas ledande besticktillverkare. Genses produkter har alltid kännetecknats av nyskapande design och är välkända för hög kvalitet i såväl form som funktion. Gense har sedan tidigt 1900-tal haft välkända formgivare knutna till sig. Med respekt för tradition och hantverkets komplexitet har de bidragit till den högklassiga skandinaviska design som är Genses signum.

 

En lång hantverkstradition

Namnet Gense är en förkortning av Gustav Eriksson NySilverfabrik Eskilstuna. Hantverkaren Gustav Eriksson, som grundade företaget 1856 i Eskilstuna, hade tillverkning av kakelugnsdörrar som specialitet och det var först när sonen Axel Eriksson tog över rörelsen 1885 som Gense tog det avgörande beslutet att utöka sortimentet med matbestick och serviser i nysilver. Sedan tidigt 1900-tal har Gense knutit till sig formgivare som med stor passion arbetat nära hantverkarna, ett historiskt särdrag för den berömda svenska konstindustrin, där artisteri, hantverksskicklighet och tekniska landvinningar går hand i hand. Sedan Gense grundades för drygt 150 år sedan har många bestick vandrat ut i världen och blivit älskade i generationer.

 

Kunglig hovleverantör

De Kungliga hovleverantörerna utnämns av H. M. Konungen och H. M. Drottningen. Gense erhöll sin titel 1982 av Sveriges kung. Att vara kung Carl XVI Gustafs hovleverantör innebär att man som företag representerar det absolut bästa i landet inom sin bransch. Hovleverantörstiteln är ett hedersamt bevis för att Genses produkter håller högsta kvalitet.

 

 

 

Kundservice

Kundservice
+46 16-15 90 90

Återförsäljare login

Få vårt nyhetsbrev

Kontakt

Sverige

Platschef
Jeanette Sigg
+46 16 15 90 22
Lageransvarig
Fredrik Larsson
+46 16 15 90 75
Ekonomiansvarig
Lena Henblad
+46 16 15 90 15
Kundservice
+46 16-15 90 90